Hogyan lehetünk az általunk kiválasztott területen a legjobbak, legsikeresebbek? Az eredmény eléréséhez nagy segítséget nyújt a versenysport gyakorlatából az üzleti életbe adaptált eredmény centrikus módszer a coaching alkalmazása. Célja az egyénben rejlő belső tudás kibontakoztatása teljesítményének javítása által. Nem direkt tanítást jelent, hanem a tanuláshoz, önfejlesztéshez való hozzásegítést.
Önnek (business) coachra, egyéni vezetői coachingra van szüksége, mikor egy helyzettel, egy másik emberrel, esetleg munkatársával, munkájával kapcsolatos problémái, elakadásai vannak, vezetői készségeit fejleszteni kívánja, új kihívással találja szemben magát, inspirációra és támogató partnerre van szüksége.

Önnek a (life) coachingot, egyéni coachingot ajánlom, mikor egy adott életszituációban bizonytalanná válik, és életvezetési tanácsra van szüksége.

Önnek a coaching szemléletű fejlesztő, speciális szolgáltatásokat ajánlom, amennyiben munkatársaival folytatott célirányos beszélgetésekkel olyan munkahelyi környezetet kíván teremteni, amely az egyének fejlődését, céltudatos cselekvését és fenntartható fejlődését eredményezi.
Előzetes időpont egyeztetés után az első alkalommal benyomásokat szerzünk egymásról, kialakul, hogy tudunk-e együtt dolgozni vagy sem. A coaching folyamatban a szerződéskötést követően, az aktuális állapot elemzése után segítségemmel képes lesz meghatározni az önmaga által vágyott jövőképet, kijelölni az irányt, a célt. Ezt követően végigvesszük a megoldáshoz vezető lehetséges alternatívák sorát, majd az összegyűjtött alternatívák közül sikerül elköteleznie magát egy választás mellett, azaz eldönti, melyik utat válassza. A kiválasztott út végigjárásában és a gyakorlati alkalmazásban is segítem Önt. A folyamat során nem adok tanácsot, összefoglalok, és elsősorban kérdezek. Értő hallgatással megfigyelem és visszajelezem a gondolatait és érzelmi folyamatait. A kijelölt cél elérését követően a folyamatot lezárjuk, és az eredményt megünnepeljük.

A coaching folyamat általában 5-10 coaching ülésből áll, melynek időtartama 60-90 perc/alkalom. A találkozóra négyszemközt heti-kétheti rendszerességgel kerül sor, de a feladat összetettségéből adódóan ez igény szerint változhat. A coaching lehetséges helyszínei: kávézóban, vagy a megrendelőnél, amennyiben tud külön helységet biztosítani. Cégekkel általában keretszerződés jön létre, melynek tartalma rugalmasan igazodik a coacholandó személyek számához és beosztási szintjeihez, a folyamat céljaihoz valamint a coaching ülések számához.

Várható eredmény: Hiszem, hogy az ember életének egyes részei – karrier, személyes fejlődés, emberi kapcsolatok stb. – a coaching folyamat során összekapcsolódnak, bármelyikkel is dolgozunk, a többi is előkerül a cél felé vezető úton. Így az egész ember és ezzel együtt a teljes élet fejlesztése valósul meg.
Összességében: elősegíti az egyéni fejlődést, elősegíti a megfelelő vezetői stílus alkalmazását, növekszik az önismeret és önbecsülés, az erősségek tudatosabbá válnak, feltöltődik energiával, örömet talál a munkájában, határozott életvezetés alakul ki, harmónia az élet különböző területein